Maria Eugènia Gay clausura la Setmana de l'Administració Oberta posant en valor la labor dels funcionaris i la transparència de la Delegació

Maria Eugènia Gay clausura la Setmana de l'Administració Oberta posant en valor la labor dels funcionaris i la transparència de la Delegació

01/07/2022

Barcelona, 1 de juliol de 2022.-, La delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gyi, ha clausurat aquest divendres la Setmana de l'Administració Oberta destinada a apropar la Delegació i les Subdelegacions del Govern a la ciutadania i ha posat el focus en les mesures de transparència que es duen a terme, que són un eix fonamental de totes les iniciativa que duu a terme aquest Executiu.

En l'acte central d'aquesta Setmana, celebrat a la seu de la Delegació sota el títol ‘Serveis Públics que es presten en la Delegació del Govern a Catalunya, amb especial incidència en la transparència', la delegada ha posat en valor la labor dels milers de funcionaris que depenen d'aquest organisme, dels seus treballadors i de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

“Sense la seva vocació, sense la seva capacitat de sacrifici i el seu interès pel servei públic no podríem enorgullir-nos de tenir una Administració a Catalunya tan eficient, eficaç i lliurada al ben comú”, ha destacat Gay, que ha incidit que la institució que dirigeix treballa per ser sempre una administració “transparent, oberta i pròxima, que cerca la millora contínua en la prestació” de serveis.

També ha destacat el paper dut a terme des de la Delegació per dissenyar el Pla Estratègic, un pla biennal que estableix les bases per a “una gestió excel·lent i que representa un instrument sòlid que permetrà una resposta adequada, àgil i eficaç”.

La delegada ha fet un repàs dels diversos actes, xerrades i activitats que s'han celebrat per apropar l'administració a la ciutadania i donar a conèixer les múltiples funcions que es desenvolupen des de la Delegació del Govern a Catalunya.

“Amb totes aquestes activitats, el Govern es reafirma una vegada més en el seu compromís de garantir una presència equilibrada de l'Estat en tot el país, apropar l'Administració a la ciutadania i millorar la prestació dels serveis públics”, ha agregat.

En l'acte també ha participat el subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto, que ha posat en valor la “transversalitat dels serveis que presta l'administració que afecten a la ciutadania en el seu moment a dia” i que desenvolupen milers de funcionaris que exerceixen la seva labor “amb gran eficàcia i amb una vocació de servei *encomiable”.

En la seva intervenció,  el Secretari General de la Delegació del Govern a Catalunya, Simón Pérez, ha destacat la importància de la transparència i la participació ciutadana en l'àmbit de l'Administració General de l'Estat en general, i de les delegacions del Govern en particular; i en la mateixa línia que la delegada i el subdelegat ha subratllat la tasca dels funcionaris i funcionàries i els serveis que presten la Delegació i les subdelegacions.

La jornada ha explicat també amb la participació d'Alejandro Hochberg, cap de l'Oficina d'Estrangeria de Barcelona, M. José Carrión, cap de Servei  de l'Oficina d'Assistència en Matèria de Registre i Lorena *Manzanero, Cap del Servei d'Autoritzacions Administratives que han explicat als assistents els diferents serveis públics en les seves respectives matèries que presta la Delegació del Govern a la ciutadania.