La Delegació del Govern a Catalunya se sumeixi a la Setmana de l'Administració Oberta 2022

La Delegació del Govern a Catalunya se sumeixi a la Setmana de l'Administració Oberta 2022

23/06/2022

  • La Delegació del Govern a Catalunya i les Subdelegacions organitzen una desena d'activitats
  • Des d'aquest dilluns 27 de juny i fins al divendres 1 de juliol, la Delegació del Govern i les Subdelegacions celebren diferents actes

Barcelona, 23 de juny de 2022.- Les seus de la Delegació del Govern a Catalunya i les seves subdelegacions seran l'escenari de diferents activitats que se celebraran, amb motiu d'una nova edició de la Setmana de l'Administració Oberta, des d'aquest dilluns 27 de juny fins al divendres 1 de juliol, per establir un diàleg amb la ciutadania i reafirmar-se en el seu compromís per una administració més oberta i pròxima.

Promoguda pel Govern d'Espanya i coordinada i impulsada per la Direcció general de Governança Pública, amb la col·laboració del Fòrum de Govern Obert, la Setmana de l'Administració Oberta, les activitats de la qual se celebren en tot el territori nacional, es concep com una iniciativa que pretén reunir en una mateixa setmana jornades de portes obertes i un altre tipus d'esdeveniments on s'oferirà informació sobre què és l'administració perifèrica de l'Estat, la seva actualitat, les seves funcions i les perspectives de futur.

Els actes començaran la tarda del dilluns 27. L'Arxiu de la Corona d'Aragó acollirà una conferència per explicar les actuacions a l'àrea de Sanitat Exterior en l'àmbit dels llocs de control a la frontera i, també, a primera hora de la tarda, es podrà visitar el Palau de Montaner, seu l'actual Delegació del Govern, a fi de poder donar a conèixer el patrimoni arquitectònic de les delegacions.

Un dia més tard, en el Saló d'actes de la Comandància de la Guàrdia Civil de Barcelona, a Sant Andreu de la Barca, s'impartirà una jornada sobre pirotècnia que servirà per donar a conèixer la tramitació en la Delegació del Govern i de la pròpia Comandància dels expedients en aquesta matèria, així com, diferents aspectes de seguretat ciutadana, industrial i administrativa.

Entre les activitats del dimecres 29 destaca el col·loqui sobre les actuacions, a l'àrea de farmàcia, en l'àmbit de productes farmacèutics en la Delegació del Govern, que tindrà lloc en l'Arxiu de la Corona d'Aragó.

Així mateix, el dijous 30, es podrà visitar el complex policial la de la Zona Franca de Barcelona. El mateix dia, a partir de les 18:00h, es durà a terme una jornada de portes obertes amb una visita guiada a l'edifici de la subdelegació de Girona que serà a càrrec de un arquitecte de l'Il·lustre Col·legi d'Arquitectes de Girona.

 ACTE CENTRAL

L'acte central tindrà lloc el divendres 1 de juliol a la seu de la Delegació del Govern de Catalunya, on s'exposaran els serveis públics que es presten en la Delegació: des del funcionament del Portal de Transparència, així com en les relacions de les Oficines d'Assistència en Matèria de Registres amb la ciutadania, informant del registre de funcionaris habilitats, el REVA o l'emissió de certificats digitals, i de tràmits de les autoritzacions en matèria d'estrangeria. Aquest acte comptarà amb la participació de la delegada del Govern, M. Eugènia GaY, del subdelegat de Govern a Barcelona, Carlos Prieto, i, també, del secretari general de la Delegació del Govern a Catalunya, Simón Pérez.

També el mateix divendres, les subdelegacions organitzaran diferents activitats. La Subdelegació de Girona oferirà una jornada de portes obertes a estudiants de la Universitat de Girona. Per la seva banda, la Subdelegació de Lleida donarà a conèixer a la ciutadania, les funcions i els serveis que presta l'Administració General de l'Estat a la ciutadania de la província de Lleida. I, a Tarragona, la Subdelegació explicarà l'activitat de la Subdelegació del Govern explicant les seves àrees de competència, així com el portal de transparència i el procés de participació en lleis. La cita comptarà amb la participació dels respectius subdelegats. En el cas de Lleida, José *Crespín; a Girona, Albert *Bramón, i, a Tarragona, Joan Sabaté.

LA SETMANA DE L'ADMINISTRACIÓ OBERTA

La Setmana de l'Administració Oberta és una iniciativa impulsada a nivell mundial per l'Aliança per al Govern Obert (*Open *Gov *Week). El seu objectiu principal és apropar les Administracions Públiques a la ciutadania, basant-se en els principis del Govern Obert: transparència, rendició de comptes, participació ciutadana, integritat pública i col·laboració. 

Per a la Setmana de l'Administració Oberta 2022, es considera oportú posar el focus en esdeveniments de caràcter virtual o semipresencial, tenint en compte tant les circumstàncies sanitàries com el gran potencial que tenen aquests formats en la difusió de continguts innovadors i a gran escala.

Para más información: Semana de la Administración Abierta - Sensibilización y formación - Gobierno Abierto - Portal de la Transparencia de la Administración del Estado. España - Inicio